Η άγρια μέντα, ένα από τα αμέτρητα είδη μέντας, βρίσκεται μόνο στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη.
Καλλιεργείται στη Βόρεια Αμερική, σε όλη την Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 90 έως 100°C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Στο τέλος του 16ου αιώνα, το πρώτο Matcha θα είχε παραχθεί στην περιοχή Uji.
Το υψόμετρο των 250 μ., οι πλούσιες σε ασβέστιο εδάφες και η συχνή ομίχλη, αποτελούν τη βάση για εξαιρετικά και πολύπλοκα πράσινα τσάγια.
Κατά την προετοιμασία, το λαμπερό και σμαραγδένιο Matcha αναπτύσσει έντονες και ματ πράσινες αποχρώσεις, στέφοντας με μια κρεμώδη αφρό.
ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 2g για 200ml υγρού
Αυτή η απαλή και ισορροπημένη δημιουργία αποκτά μια φρουτώδη γλυκύτητα χάρη στα κομμάτια μήλου και τις νιφάδες καρότου. Σε αυτό προστίθεται μια πινελιά φρεσκάδας χάρη στη λεμονόχορτο, την πολτό μανταρινιού και μια υποψία ιβίσκου. Τα κομμάτια παντζαριού δίνουν ένα πλούσιο χρώμα στην κούπα, με μια ελαφριά γήινη γεύση. Τα κομμάτια πορτοκαλιού με τον πολτό αποξηραμένων φρούτων αναφέρονται διακριτικά στις νόστιμες αρωματικές νότες των φρέσκων εσπεριδοειδών.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΒΑΠΤΙΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Τα τσάγια Pekoe είναι πολύ δημοφιλή στους καθαρούς του τσαγιού λόγω της παραγωγής και της απόδοσής τους.
Αυτό το τσάι Pekoe από το Ρουάντα, καλλιεργημένο βιολογικά, έχει μέτριο κόκκο και φύλλα βαθύ μαύρου χρώματος.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 3 λεπτά
Τα φύλλα του τσαγιού που έχουν μόλις μαζευτεί πρώτα ξηραίνονται σε πανιά στον αέρα και στον ήλιο, στη συνέχεια τυλίγονται σε κυλινδρικά καλάθια από μπαμπού ώστε τα φύλλα να σπάσουν και να μπορέσει να ξεκινήσει η ζύμωση. Αφού φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ζύμωσης, το τσάι ξηραίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία.
Oolong, σημαίνει "Μαύρος δράκος". Αυτό το όνομα προέρχεται από μια αρχαία κινεζική παράδοση και αναφέρεται στους μαύρους φιδιών που μερικές φορές βρίσκονταν τυλιγμένα γύρω από τα κλαδιά των θάμνων τσαγιού.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 85° έως 95°C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 3 λεπτά
Το Genmaicha αποτελείται από πράσινο τσάι και καβουρδισμένα ολόκληρα καστανό ρύζι. Το τσάι μας προέρχεται από την περιφέρεια Kagoshima και παράγεται στην περιοχή Kirishima της Ιαπωνίας.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 75° έως 80° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 1 έως 3 λεπτά
Η χαμομήλι, ως αποξηραμένο λουλούδι, προσφέρεται όλες τις εποχές ως ζεστό ή κρύο ρόφημα χωρίς καφεΐνη. Το πρόσωπο μπορεί επίσης να περιποιηθεί με τον ζεστό ατμό ενός μπάνιου χαμομηλιού. Προσφέρουμε εδώ χαμομήλι πολύ υψηλής ποιότητας.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Η Σουμάτρα είναι ένα νησί στη δυτική Ινδονησία που βρίσκεται στον ισημερινό.
Η λίμνη Τόμπα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, βρίσκεται ανάμεσα στην ισχυρή οροσειρά Μπουκίτ Μπαρίσαν, όπου αρκετοί ηφαίστειοι εμπλουτίζουν το έδαφος και συμβάλλουν στις καταπράσινες ζούγκλες και στις αρωματικές ποιότητες των φυτειών αραβικής καφέ.
Το χωριό Σιπάνγκαν Μπολόν φιλοξενεί περισσότερους από 500 αγρότες μέλη της συνεταιριστικής οργάνωσης Koperasi Kopi Toba. Μέσα σε αυτήν την οργάνωση, οι αγρότες χρησιμοποιούν πολλές γεωργικές τεχνικές, όπως η βελτίωση της σποράς και της φύτευσης, καθώς και συνεχώς ανανεούμενες περιβαλλοντικές πρακτικές.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1,100 – 1,280 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας
Από μούρα αρωνίας με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ένα έντονα πικάντικο τζίντζερ, γλυκές νότες από μάραθο, γλυκάνισο, φρέσκια λεβάντα και αναζωογονητική μέντα, υπογραμμισμένες από μια πινελιά φασκόμηλου. Απαλά πέταλα τριανταφυλλιάς και ολόκληρος γλυκάνισος προσφέρουν την τελική πινελιά.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Η Περιφερειακή Μικτή Συνεταιριστική Ένωση Βιοκαλλιεργητών της Σιέρα Λτδ, κοινώς γνωστή ως RAOS, βρίσκεται στην πόλη Μάρκαλα Λα Πας, στη δυτική Ονδούρα.
Στη δεκαετία του '90, ο πληθυσμός αυτού του κράτους είχε επιδείξει, με τη στήριξη τοπικών θεσμών, μια εξαιρετική ενέργεια προκειμένου να μετατρέψει τις φάρμες τους σε βιολογικές παραγωγές. Το 1996, 19 εξειδικευμένοι αγρότες συγκέντρωσαν τις γνώσεις τους για να κατανοήσουν τη φύση των φυτειών καθώς και τη βιολογική σύνθεση των εδαφών της παραγωγής. Η RAOS είναι ο πρώτος συνεταιρισμός στην Ονδούρα που εξάγει βιολογικό καφέ.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1,200 – 1,650 μ.α.λ.
Ο θάμνος rooibos είναι ένας θάμνος που φυτρώνει αποκλειστικά στη Νότια Αφρική. Γνωρίζουμε ότι πριν από περισσότερα από 300 χρόνια, οι αυτόχθονες πληθυσμοί των βουνών βόρεια της πόλης του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική, μάζευαν τα αεροφόρα μέρη του άγριου rooibos και τα ζύμωναν για να φτιάξουν μια έγχυση με κόκκινη απόχρωση και γλυκιά, φρουτώδη γεύση. Αυτό το ρόφημα χωρίς καφεΐνη θεωρείται σήμερα το εθνικό ρόφημα της Νότιας Αφρικής.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΧΥΣΗΣ: 8 έως 10 λεπτά
Αυτό το εθνικό ρόφημα με καφεΐνη προέρχεται αρχικά από την Παραγουάη, τη Νότια Βραζιλία και την Αργεντινή. Το τσάι προέρχεται από τα πράσινα φύλλα ενός τύπου αγιόκλημα που λέγεται ότι έχει πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα. Γι' αυτό στη Νότια Αμερική το τσάι Ματέ ονομάζεται επίσης "Ρόφημα των Θεών". Η κατανάλωση Ματέ από ένα φλιτζάνι ήταν μια τελετουργία για τους ντόπιους Ινδιάνους. Αργότερα, το Βραζιλιάνικο Ματέ έγινε το πιο δημοφιλές ρόφημα των Γκαούτσος, των Νότιων Αμερικανών καουμπόηδων.
Καταναλώνεται κυρίως έξω γύρω από τη φωτιά, και με τα χρόνια έγινε το εθνικό ρόφημα σχεδόν σε κάθε χώρα της ηπείρου. Η διεγερτική του δράση διαρκεί περισσότερο από αυτήν του καφέ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά